10 gode råd til den hensynsfulde hundeejer

Om kampagnenVelkommen til ”Hund med hensyn” kampagnens hjemmeside.

 

Baggrund:

Denne kampagne er blevet til på initiativ af DSKVE (Dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etologi) i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening, Sektion for Hund, Kat og Smådyr.

DSKVE er en forening for dyrlæger, fag - veterinærsygeplejersker og andre med særlig kendskab til og interesse for adfærd hos hund og kat.

I de sidste år har der i mediebilledet verseret mange diskussioner vedrørende hunde, hundeloven og ikke mindst hundeejernes ansvar og holdning til det at have hund. Vi har i denne forbindelse oplevet, at der igen og igen blev snakket om, at der burde komme mere fokus på ”ejeren i den anden ende af snoren”.

Det er vores opfattelse, at mange af de problemer, som blandt andet har ledt til den omdiskuterede hundelov, skyldes manglende omtanke eller uvidenhed, når man som hundeejer færdes med sin hund i ”det offentlige rum”.

Dette vil vi med denne kampagne gerne råde bod på.

 

Mål:

Vores mål er, at der i samråd med en bred vifte af hundeorganisationer, kan bringes fokus på, hvilke fornuftige råd og retningslinjer, der kan opstilles for at vejlede hundeejerne til at færdes med deres hunde på en hensynsfuld måde. Derfor indkaldte vi i foråret 2014 til et debatmøde, hvor der var repræsentation fra mange af de førende hundeorganisationer samt fra dyrlæger, adfærdsbehandlere og hundeinstruktører, brugere af servicehunde samt politikere og embedsmænd. Endelig havde vi også inviteret repræsentanter for dem, som ikke bryder sig om hunde, og som har ønsker og behov for at kunne færdes i det offentlige rum uden at blive antastet af hunde.

Debatmødet havde et stort fremmøde og blev omtalt i mange medier. Efterfølgende har vi arbejdet med at få sammenfattet de emner, der blev diskuteret, og på denne baggrund har vi nu formuleret en række gode råd.

Det er vores mål, at disse råd kan være med til at skabe en holdningsændring hos hundeejerne – og herved at de kommer til at virke som et forslag til et egentligt ”etisk kodeks”, for den hensynsfulde hundeejer.

 

De 10 gode råd:

Denne kampagne indeholder 10 gode råd om at omgås og færdes med sin hund på en måde, der tager hensyn til såvel hunden selv som andre hunde samt mennesker og andet, man støder på, når man er ude at lufte sin hund.

Vi har valgt, at understøtte budskaberne med små videoindslag, som skal illustrere meningen med det enkelte råd.

Samtidig har vi på hjemmesiden henvisning til flere steder, hvor man kan lære mere om mange af de emner, der tages op i de enkelte råd.

 

Facebookside:

I forbindelse med Hund med hensyn-kampagnen vil der også blive åbnet en facebookside, hvor der vil være mulighed for at diskutere og kommentere de enkelte råd, og der vil kunne stilles spørgsmål, som vi vil besvare på bedste vis.

Så kig ind på facebooksiden og se, hvad der foregår derinde!